0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi si povesti

Vrei să nu sune parchetul ca o cutie de rezonanță? Ai nevoie de izolația fonică Thermo-Hanf® STEP

Am auzit odată o poveste despre cineva care a cumpărat izolație fonică pentru parchet să o facă cadou vecinului de deasupra. Avea o relație bună cu el, dar zgomotele care veneau de sus îl exasperau. Așa că, pentru a evita orice conflict, s-a gândit că cel mai bun cadou ar fi o izolație fonică de montat sub parchetul vecinului de la nivelul superior. Ingenios, nu?

Pe lângă salvarea relațiilor de vecinătate, izolarea corectă a parchetului este utilă și deținătorului acestuia. De câte ori nu ați fost în vizită și fiecare pas făcut pe parchet răsuna ca și cum sub parchet ar fi fost o adevărată cutie de rezonanță? Sunt mulți care spun că, dacă montezi parchet laminat, nu ai ce face, el va răsuna la fiecare pas. Nu este adevărat. Montarea corectă și folosirea unor materiale potrivite și performante de izolare fonică vor atenua zgomotul până la a-l face insesizabil.

De ce să alegi cânepa ca material natural de izolare

Cânepa este o plantă industrială folosită din cele mai vechi timpuri pentru obținerea firelor textile. În ultimul secol, odată cu dezvoltarea industrială și apariția fibrelor sintetice, cânepa a fost înlocuită treptat, intrând în final într-un con de umbră. Întoarcerea la natură și la produsele sănătoase a dus la redescoperirea fibrelor de cânepă și a calităților lor. Printre aceste calități se numără și capacitatea foarte bună de izolare termică și fonică ceea ce a dus la utilizarea ei pentru obținerea unor astfel de materiale.

Pe lângă faptul că sunt naturale, materialele de izolare din fibre de cânepă au și o serie de alte avantaje. Sunt stabile dimensional, reglează umiditatea din mediul în care se află, nu mucegăiesc și sunt rezistente la atacul moliilor. De asemenea, sunt ecologice și au un bilanț de bioxid de carbon pozitiv, adică în timpul creșterii cânepei se consumă mai mult bioxid de carbon decât se emană la fabricarea materialelor de izolare. Fibrele de cânepă nu au în compoziție substanțe periculoasă pentru că la cultivarea cânepei nu se folosesc erbicide. Frunzele ei mari umbresc solul astfel și nu lasă alte plante că crească pe lângă ea.

Thermo-Hanf® STEP, materialul perfect pentru izolarea fonică sub parchetul flotant sau laminat

Fibrele de cânepa au o mare calitate care le face foarte potrivite pentru obținerea materialelor fonoizolatoare. Ele au capacitatea de a schimba lungimea de undă a undelor sonore atunci când acestea le traversează. Covorul obținut din fibrele de cânepă este împâslit în mod natural, fără a se folosi adeziv pentru a ține firele împreună. Acest procedeu natural duce la obținerea unui covor foarte dens care contribuie la capacitatea excelentă de izolare acustică.

Thermo-Hanf ® STEP se folosește ca strat de bază pentru parchet flotant și parchet laminat, ca izolator fonic de-a lungul grinzilor de dușumea sau ca izolator acustic între elementele de construcție din lemn sau metal. Este disponibil în trei grosimi – 3, 5 și 10 mm – iar lățimea rolei este de 1 m. Lungimea rolelor este de 25 m pentru izolațiile de 3 și 5 mm și de 15 m pentru cea de 10 mm. Materialul fonoizolator poate fi tăiat ușor cu foarfeca și se montează simplu, fără risc de iritații sau mâncărimi ale mâinilor.

Lasă un comentariu