0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Pereti

Vopselele de var Kreidezeit, ideale pentru încăperi cu risc de mucegai

Varul este un material ideal pentru acoperirea pereților. Având un pH puternic alcalin împiedică dezvoltarea ciupercilor și de aceea mucegaiul nu apare. Tot datorită acestei alcalinități ridicate se simte acel miros de proaspăt și curat specific caselor văruite proaspăt. Varul nu omoară doar ciupercile ci și alte microorganisme. Este motivul pentru care se văruiesc pomii fructiferi primăvara. Insectele sunt ținute la distanță, scoarța nu mai este atacată și pomii nu se mai îmbolnăvesc.

Acțiunea de inhibare a apariției mucegaiului nu este singurul efect pozitiv al finisării pereților cu un sistem pe bază de var. Pereții acoperiți cu var sunt rezistenți la apă, permeabili la vapori, antistatici, naturali și nu emană compușilor organici volatili (COV). De toate aceste proprietăți beneficiați dacă folosiți vopselele și tencuiala de var Kreidezeit.

Vopselele pe bază de var Kreidezeit

Vopselele de var Kreidezeit sunt versatile și ușor de utilizat, chiar și de către neprofesioniști. Uscarea lor este mai lentă, special pentru a oferi și unui nespecialist timpul necesar pentru aplicare. Capacitatea foarte mare de aderare la suport duce la obținerea unor suprafețe rezistente la ștergere și stropire. Sunt produse total naturale, fără lianți pe bază de rășină sintetică sau pigmenți sintetici precum albul de titan. Culoarea albă și textura sunt obținute cu ajutorul prafului sau a nisipului de marmură de cea mai bună calitate. Au capacitate foarte bună de acoperire, fiind suficiente doar două straturi pentru o acoperire perfectă.

Stratul de var depus pe perete permite trecerea vaporilor de apă acționând ca o barieră permeabilă. Umiditatea nu rămâne blocată în interiorul peretelui și astfel este împiedicată deteriorarea zidurilor clădirii, fie ele din beton, cărămidă sau lemn.

Vopseaua de var este o foarte bună alegere pentru camerele copiilor, ale persoanelor în vârstă, pentru dormitoare sau pentru casele în care locuiesc persoane cu alergii. Proprietățile antimicrobiene ridicate ale varului fac ca atmosfera interioară să fie mult mai curată.

Vopseaua de var Kreidezeit este disponibilă în două variante, netedă și structurată. Este albă, dar poate fi colorată cu ușurință cu pigmenții Kreidezeit pentru a se obține o varietate foarte mare de culori pastelate. Pentru a obține o culoare uniformă, pigmenții se amestecă inițial cu o cantitate mică de apă până se obține o pastă uniformă. Apoi pasta se amestecată cu vopseaua agitând continuu până la completa omogenizare.

O soluție pentru pereții supuși tratamentului antimucegai

Vopsele de var Kreidezeit sunt puternic alcaline, având pH-ul 12. Alcalinitatea ridicată împiedică dezvoltarea ciupercilor care formează mucegaiul. Dar nu doar a ciupercilor generatoare de mucegai ci și a altor microorganisme care pot afecta sănătatea locuitorilor mai sensibili ai casei. Pereții acoperiți cu vopsea de var creează un mediu sănătos, natural, proaspăt și curat.

Dacă v-ați confruntat cu apariția mucegaiului în colțurile reci ale camerelor sau în jurul ferestrelor și ușilor și ați folosit diferite tratamente pentru îndepărtarea lui, puteți preveni reapariția folosind vopselele de var Kreidezeit. După ce peretele a fost tratat cu alcool sau cu tratamente specifice, se aplică două straturi de vopsea. Datorită puterii foarte mare de acoperire, sunt suficiente pentru a acoperi diferențele de culoare apărute în urma tratamentului, dar și pentru a împiedica reapariția mucegaiului.

Infestarea cu mucegai netratată poate deveni foarte periculoasă. Izolația deficitară sau soluțiile constructive greșite pot duce la foarte mult condens, pereți continuu umezi și mucegai ce cuprinde întreaga cameră. În acest caz, soluțiile simple precum alcoolul sau tratamentele simple antimucegai nu dau rezultate. Recomandarea noastră este ca, în acest caz, să consultați un specialist care vă poate ajuta să identificați și să eliminați cauzele.

Lasă un comentariu