Sapun de netezit, KREIDEZEIT

Consum / necesar

In functie de modalitatea de aplicare si suprafata, se consuma cca. 50 ml / m².
Unitate

Buc
Preţurile conţin TVA

Descriere generală

Se utilizează la finisarea lucrărilor în sistem stuccolustro sau tadelakt, pentru obţinerea unui luciu intens, dar si pentru hidrofobizarea suprafetelor pe vopsite/tencuite cu materiale baza de var.

 

Săpunul de Marsilia, componentul principal al săpunului pentru lustruit, a fost fabricat prima dată în sec. XVII la Marsilia.

De atunci, compoziţia sa a rămas aceeaşi. La fabricarea acestui săpun se folosesc uleiuri vegetale, cu preponderenţă uleiul de măsline. Pentru o mai bună solubilitate, săpunul este mărunţit.

Săpunul de Marsilia nu conţine tenside sintetice sau alţi aditivi similari, având o utilizare largă. Dizolvat în apă, aplicat pe suprafeţe tratate cu var suficient de alcaline, ca de exemplu cele realizate în sistem stuccolustro sau tadelakt, acest săpun natural se transformă parţial în aşa numitele săpunuri de calciu, care hidrofobizează suprafeţele şi le conferă rezistenţă la murdărire, păstrându-se în acelaşi timp permeabilitatea la vaporii de apă.

 

Avantaje

> Sapun natural;

> Fara chimicale;

> Fara miros deranjant;

> Transparent, usor de aplicat;

> Cu efect hidrofobizant;

> Economic.

Ingrediente

Declaratia completa: Sapun de Marsilia, solutie de hidroxid de calciu (apa de var formata la suprafaţa pastei de var in groapa de depozitare), acid silicic.

comentariu

Utilizare

Stuccolustro
Ultimul strat de material se lasă să se usuce timp de 1-2 ore, după care se aplică săpunul pentru lustruit cu o pensulă lată moale, în mod uniform.

Tadelakt
Se aplică săpunul de lustruit cu o pensulă moale. După o scurtă perioadă de acţionare, se lustruieşte cu piatra de lustruit. Astfel se obţine atât un luciu mai accentuat, cât şi hidrofobizarea şi rezistenţa suprafeţei la murdărire, proprietăţi necesare d.ex. în încăperile cu umiditate ridicată.

Hidrofobizarea suprafetelor
Se aplică vopseaua sau tencuiala pe bază de var pe un strat suport adecvat, respectandu-se instucţiunile de utilizare. Imediat dupa aplicare, se va aplica o soluţie calda de sapun de Marsilia 2,5 - 5% din sortimentul KREIDEZEIT (nr.art 220) sau Sapun de netezit (200). In caz de nevoie se repeta aplicarea acestei solutii.

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia