0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi si povesti / Tehnic

Viața este mai colorată și mai veselă când folosești pigmenții naturali Kreidezeit

Uleiul și ceara fac lemnul să arate viu, îi scot în evidență culoarea naturală și desenul. Dar uneori ne dorim să-l personalizăm, sa-l facem mai vesel sau mai deosebit. La fel și pereții camerelor. Albul este acea culoare discretă care pune în valoare un mobilier sau un tablou, dar ne plac și pereții în culori vibrante sau dimpotrivă, pastelate, mai ales dacă nu trebuie să renunțăm la produsele naturale. De ce avem nevoie pentru a obține culori interesante și plăcute? De gama de pigmenți naturali Kreidezeit care pot colora atât ceara și uleiul, cât și vopseaua de var.

O gamă variată de culori, formulate cu pigmenți naturali și siguri

Pigmenții Kreidezeit sunt amestecuri de materiale de colorare din natură. Nu conțin substanțe chimice adăugate și nici alți auxiliari. Nu au în compoziție metale grele, fiind alese doar acele materiale naturale care nu prezintă niciun pericol pentru sănătate și sunt conforme cu cerințele Comunității Europene. Pigmenții sunt sub formă de pulbere și se amestecă atât cu apa și produsele pe bază de apă, cât și cu cele pe bază de solvent. Fiind pigmenți nu se dizolvă ci formează dispersii colorate. Astfel pot colora uleiuri, ceruri, lazuri, lacuri, tencuieli sau pot fi folosiți pentru nuanțarea vopselelor.

Gama cuprinde 26 de pigmenți în culori dintre cele mai deosebite și cu nume interesante, chiar poetice: spinel, umbră, ocru, pământuri. Sursa este, așa cum spuneam, natura. De exemplu, Ocrurile sunt obținute din roci și minerale cu conținut de fier originare din Franța, substanţa colorantă fiind hidroxidul de fier. Roșu de Sienna este un pigment de pământ obţinut prin arderea pământului de Siena de culoare galbenă care conţine silicaţi. Verdele închis este un amestec de pigmenţi minerali verzi (verde-spinel, verde de cromoxid) cu talc. Umbrele sunt pigmenţi naturali de pământ, cei care dau culoarea fiind hidraţii de fier cu hidroxizi de mangan şi silicaţi de aluminiu. Nuanţele diferite provin de la conţinutul diferit de oxid de fier, oxid de mangan sau silicat. Albastrul ultramarin este obținut în urma încălzirii unui amestec de sodă, argilă şi sulf, iar Violetul ultramarin este un amestec de pigmenți roșu și albastru ultramarin. Spinelii sunt minerale de origine magmatică formate la temperatură înaltă. Culorile sunt urmarea încorporării diverşilor ioni în procesul de formare a magmei.

Cum se face amestecul cu pigmenții pentru a obține culori uniforme

Pentru a obține o culoare uniformă pigmenții se amestecă cu o cantitate mică de materiale, se omogenizează foarte bine, după care se adaugă restul de material. În cazul produselor pe bază de apă, amestecul inițial poate fi făcut cu o cantitate mică de apă astfel încât pulberea să fie transformată în pastă care apoi este adăugată în materialul ce urmează a fi colorat.

Colorarea cerii poate fi puțin mai dificilă pentru că este solidă ceea ce face ca pigmentul să fie încorporat mai greu. Pentru a obține o ceară colorată uniform se amestecă mai întâi o cantitate mică de ceară cu toată cantitatea de pigment. Cea mai uniformă amestecare se obține pe o suprafață plană ( o placă de sticlă sau o masă cu suprafața de inox). Pasta colorată se adaugă în restul de ceară și se amestecă foarte bine. Rezultatul este cu atât mai bun cu cât ceara este mai moale sau chiar topită.

Pentru a obține culori semitransparente se adaugă 3-5% pigment în ulei sau ceară. Vopsele pastelate se obțin adăugând până la 5% pigment în vopseaua albă. Pentru a obține vopsele de ulei se adaugă 20-25% pigment sau amestec de pigmenți în ulei. Nu se recomandă un procent mai mare de pigment pentru că acesta rămâne neînglobat și se poate lua pe mâini sau pe haine prin frecare.

Bucurați-vă de această gamă de pigmenți care vă dă posibilitatea să obțineți o infinitate de culori naturale, sănătoase și rezistente!

gama de pigmenți naturali Kreidezeit
Spinel culoare mentă

Lasă un comentariu