0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi si povesti

Tipuri de izolații GUTEX și unde pot fi folosite pentru eficiența maximă a izolării termice și fonice a construcției

Gutex produce termoizolații din fibră de lemn sub formă de plăci sau fibre individuale. Plăcile fibrolemnoase naturale sunt de diferite grosimi, dimensiuni și flexibilități astfel încât pot fi folosite atât pentru izolarea fațadelor ventilate și a pereților exteriori, cât și pentru pereții interiori sau în interiorul lor, pentru izolarea acoperișului, între căpriori, între nivele sau sub pardoseală. Fibrele individuale sunt potrivite pentru izolarea spațiilor dificile din poduri și mansarde sau orice alt loc greu accesibil care necesită izolare. Pentru a vă face mai ușoară alegerea izolației potrivite pentru casa sau proiectul dumneavoastră aveți mai jos o scurtă prezentare a tipurilor de izolații Gutex din portofoliul nostru.

GUTEX Ultratherm este o placă izolatoare pentru realizarea asterialei, stabilă și rezistentă la ploaie. Este ideala pentru construirea acoperișurilor noi sau reabilitarea celor vechi și pentru realizarea fațadelor ventilate (construite pe suport). Principalele avantaje ale folosirii acestor plăci sunt:

  • protecția împotriva vântului,
  • reducerea punților termice,
  • capacitate excepțională de înmagazinare a căldurii,
  • protecție împotriva temperaturilor extreme atât vara, cât și iarna,
  • îmbunătățirea izolației fonice,
  • controlul nivelul umidității.

GUTEX Multiplex-top este tot o placă izolatoare pentru realizarea asterelii, rezistentă la ploaie, cu densitate volumetrica omogena. Poate fi folosită și pentru aplicații la interior. La acoperișuri cu panta de peste 15°, utilizarea plăcilor cu grosimea de 22, 28 sau 35 mm nu permite pătrunderea ploii, fără a fi necesară protejarea îmbinărilor cu banda adezivă. La instalarea ca acoperiș temporar, poate fi expus la intemperii timp de 10 săptămâni, protecție realizată datorită adaosului de parafină. Se folosește ca astereală rezistentă la ploaie, pentru placare la exterior, montată pe structuri de suport (fațade ventilate), drept înveliș în sisteme de izolare pentru acoperișuri și pereți împreună cu alte tipuri de izolații GUTEX, montată direct pe căpriori, cu excepția celor de 18 mm grosime, în aplicații la interior (doar cele de 18 mm), ca suport pentru tapet sau tencuieli.

GUTEX Multitherm este o placă izolatoare monostrat, rezistentă la umiditate, cu o densitatea brută omogenă, utilizată pentru învelirea pereților exteriori în cazul fațadelor ventilate. Montarea se face cu precizie, prin sistemul nut și feder cu care plăcile vin configurate din fabrică, reducând foarte mult timpul de lucru. Plăcile au capacitate de etanșare împotriva vântului și sunt hidrofobe ceea ce le face rezistente la umezeală. Au capacitate excelenta de depozitare a căldurii și asigură protecție ridicată împotriva arșiței solare pe timp de vară. De asemenea, are o foarte bună capacitate de izolare fonică. Poate fi folosită și ca izolație completă sub căpriori.

GUTEX Thermoroom este o izolație sub formă de panou fabricat din fibră de lemn, cu un singur strat și secțiune omogenă, ideală pentru izolarea interioară a pereților exteriori. Panourile Thermoroom au capacitate bună de stocare termică și asigură o izolare deosebită împotriva căldurii vara și a frigului pe timpul iernii. Sunt permeabile la trecerea vaporilor și au o foarte bună rezistență la putrezire. Se pot monta pe partea din interior a pereților exteriori și pe tavan. Gutex Thermoroom are și o foarte bună capacitate de izolare fonică. Izolarea cu acest tip de material este foarte potrivită în spațiile unde se creează ecou și zgomot de fond care poate fi foarte deranjant, așa cum este bazinul de înot de la Târgu Mureș (bazin unde a fost folosit acest sistem). Capacitatea de absorbție a plăcilor Thermoroom este cuprinsă între 90 și 110 dB.

GUTEX Thermoflex este o izolație fibrolemnoasă care se folosește în structură. Saltelele flexibile din fibre de lemn se montează cu ușurință între căpriori, pe tavane și pe structuri de susținere din lemn sau metal montate pe pereții interiori sau exteriori ai casei. Se adaptează cu ușurință diverselor spații și oferă protecție împotriva temperaturilor extreme, atât vara cât și iarna. Saltelele sunt deschise la difuziune, fiind permeabile la vapori și astfel ajută la reglarea umidității interioare. Pe lângă izolarea termică, Gutex Thermoflex asigură și o foarte bună izolare fonică. Se poate folosi și ca izolație între căpriori, izolarea tavanelor și compartimentărilor în sisteme constructive uscate.

GUTEX Thermowall este o termoizolație pentru izolarea fațadelor la casele pe structura de lemn sau casele din cărămidă. Placa are densitate ridicata și se prinde de perete cu un adeziv special și sistem de dibluri, după care se tencuiește cu tencuială minerală decorativă de fațadă. Este rezistentă la șocuri mecanice, absoarbe zgomotele și izolează excelent, atât pe timp de iarnă, cât și vara, împotriva arșiței soarelui. Este ușor de montat, fiind disponibilă si cu profil nut și feder, montarea fiind astfel mai sigură, iar punțile termice sunt diminuare considerabil. Varianta GUTEX Thermowall/-gf are densitatea mai mică și poate fi folosită și pentru placarea pereților interiori. Se prinde de perete cu ajutorul capselor, după care se tencuiește.

GUTEX Thermofibre se compune în totalitate din fibre de lemn individuale. Montarea fibrelor se face sub presiune, doar de persoane pregătite și autorizate. Fibrele pot umple orice gol, oricât de greu accesibil ar fi, asigurând astfel izolarea termică și fonică a zonei. Fibrele asigură o izolare eficientă pe termen lung la o densitate de min.28 kg/m3. Este un mod de izolare foarte potrivit pentru mansarde, acoperișuri greu accesibile, dar și pentru interiorul pereților pe structură de lemn. Poate fi folosită la construcții noi sau în cazul izolării termice a construcțiilor vechi renovate.

Dacă doriți să izolați locuința cu un produs natural și eficient, contactați-ne. Vom găsi împreună soluția perfectă pentru proiectul dumneavoastră.

Lasă un comentariu