0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Izolare case

THERMO HANF Stuffing Wool, material de izolare perfect pentru spații înguste, rosturi și zonele din jurul ușilor și ferestrelor

Compania THERMO HANF este deschizătoare de drum în Germania în ceea ce privește izolația din cânepă. Încă din 2003 produce la Nördlingen, în Bavaria, saltele din fibre de cânepă folosite la izolarea locuințelor. Astfel, izolarea termică a caselor a devenit nu doar eficientă ci și sănătoasă. Începând cu anul 2020, THERMO HANF face parte din grupul HempFlex, companie preocupată de folosirea cânepii în cât mi multe domenii. De altfel, Ben Dronkers, cel care a pus bezele companiei olandeze în 1994, este de părere că această minunată plantă poate ajuta la salvarea omenirii.

La fabrica din Bavaria se produc acum, pe lângă saltele de izolare termică din fibre de cânepă și iută, și alte materiale de construcții care au la bază cânepa, eficientizând astfel utilizarea plantei. Unul dintre aceste produse este THERMO HANF Stuffing Wool, o lână de cânepă care extinde izolarea termică sănătoasă și către zonele mai greu accesibile.

De ce este considerată cânepa un foarte bun izolator natural

Despre cânepa industrială se spune că este o adevărată plantă minune, fiind considerată o variantă sustenabilă în multe domenii de activitate. Este folosită în construcții, în industria auto, în designul interior și fabricarea mobilierului, pentru înlocuirea plasticului folosit la obiectele de unică folosință, ca așternut pentru animale, la obținerea suplimentelor alimentare și multe alte domenii. În construcții poate fi folosită atât la construcția pereților (puzderie de cânepă amestecată cu lut), cât și la izolarea lor termică. Care sunt argumentele în favoarea folosirii ei la izolarea caselor?

  • este un foarte bun izolator termic, având conductivitatea termică 0,0396 W/mK. Capacitatea termică specifică (puterea de stocare a căldurii) este de 2300 J/kgK, ceea ce o face să funcționeze foarte bine pe timp de vară;
  • este naturală și ecologică;
  • nu irită pielea, mucoasele și plămânii. Foarte potrivită pentru casele în care locuiesc persoane cu probleme respiratorii sau copii;
  • reglează umiditatea în interiorul locuinței. Capacitarea mare de absorbție a umidității contribuie la menținerea unui climat sănătos;
  • nu este atacată de molii sau gândaci;
  • nu conține substanțe periculoase. Frunzele mari ale cânepii împiedică dezvoltarea buruienilor și de aceea nu este tratată în timpul creșterii cu erbicide.
Caracteristicele THERMO HANF Stuffing Wool

THERMO HANF Stuffing Wool conține 96% fibre de cânepă și 4% carbonat de calciu (sodă) folosit ca retardant de foc. Fibrele de cânepă sunt libere și au lungimea cuprinsă între 50 și 160 mm. Conținutul de apă este de 10-12% la o umiditate relativă a aerului de 65%.

Rezistența la foc (conform test EN ISO 11925-2:2010) este B2, Clasa E (în conformitate cu EN13501-1:2007), iar temperatura maximă la care izolația poate lucra este de 160 grd.C.

Densitatea de umplere a golurilor ăn funcție de modul de lucru este de la 30 la 50 kg/mc

Produsul se livrează în cutii de 10 kg.

Unde poate fi folosită lâna de cânepă

THERMO HANF Stuffing Wool este folosit pentru izolarea între ramele ferestrelor și ale ușilor și zidărie, izolarea rosturilor în îmbinări de tip zidărie/lemn sau lemn/lemn sau izolarea spațiilor mici și greu accesibile unde folosirea saltelelor este imposibilă. De asemenea, este foarte eficientă la eliminarea punților termice în cazul construcțiilor caselor pasive sau a celor foarte eficiente energetic. În zona de punte fibrele nu permit trecerea curenților de aer.

Izolația nu este agreată de rozătoare sau insecte, nu creează mediul propice dezvoltării ciupercilor și a mucegaiului și nu provoacă alergii.

Dacă vă doriți o casă sănătoasă, dar și eficientă energetic, cânepa este o foarte bună soluție. Pe lângă saltelele care izolează pereții, pardoselile și acoperișul, lâna de cânepă vă ajută să eliminați punțile termice aflate la îmbinările dintre pardoseli și pereți, în jurul ferestrelor sau al ușilor.

Lasă un comentariu