Izolarea unui perete exterior 

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris.

casa de la Visagu renovata de Naturalpaint Construct casa de la Visagu renovata de Naturalpaint Construct

Pentru adepții stilului rustic nu este suficient ca mobilierul să aibă designul și și finisajul în acest stil. Întreg ansamblul trebuie să arate unitar astfel încât să amintească de bunici, copilărie la țară și natural. Nota de rustic este dată și de finisajul pereților, care nu este fin și uniform ”ca la oraș”, ci cu mici imperfecțiuni care, paradoxal, îi fac să arate perfect. Un astfel de aspect se obține cu tencuiala de var fină Kreidezeit. Este o tencuială naturală și versatilă cu ajutorul căreia se pot obține finisaje diverse care au, în primul rând, calitatea de a fi sănătoase.

De ce pereții finisați cu var sunt sănătoși

Pentru că varul este un produs antiseptic și antibacterian. Varul are pH alcalin ceea ce împiedică dezvoltare ciupercilor și a mucegaiului. De aceea este recomandat pentru finisarea băilor și bucătăriilor, acolo unde aburul și umezeala prelungită creează condiții pentru apariția mucegaiului.

Este însă și o foarte bună alegere pentru camerele copiilor, bătrânilor sau a celor cu alergii sau probleme respiratorii. Varul nu împiedică doar apariția și dezvoltarea mucegaiului ci și a altor microorganisme. Este cunoscut faptul că la tară, primăvara, pomii erau văruiți până la o înălțime de 1 – 1,5 m de sol. Varul împiedica apariția insectelor și a altor dăunători și astfel copacul rămânea sănătos. Așa funcționează și în casă, iar microorganismele nu se pot dezvolta, aerul rămânând curat șu sănătos.

Produse utilizate

Ceara de Carnauba, KREIDEZEIT
Ceara de Carnauba, KREIDEZEIT
Termoizolatie fibrolemnoasa pentru fatade, GUTEX Thermowall®
Termoizolatie fibrolemnoasa pentru fatade, GUTEX Thermowall®
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT STANDARND natur – interior
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT STANDARND natur - interior
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT WINDBARRIER – exterior
Placi din fibre de lemn, ISOPLAAT WINDBARRIER - exterior
Izolaţie fonică sub parchet, THERMO-HANF® STEP
Izolaţie fonică sub parchet, THERMO-HANF® STEP