EcoBlog Solutii tehnice
Astăzi, liniştea e mai importantă ca oricând

gutex-accoustic

 

Pentru a trăi cu adevărat confortabil în casele noastre, avem nevoie de pace și liniște. Așadar, izolarea fonică este indispensabilă. 

Materialele de construcții folosite la casele noastre, trebuie să atenueze transmiterea zgomotului provenit din exterior. 

Urechea umană percepe schimbări de 10 dB dublu la fel de tare sau jumătate la fel de tare, în funcție de direcția schimbării. În cazul în care, de exemplu, renovarea acoperișului schimbă diferența dintre zgomotul exterior și interior de la 34 dB la 46 dB, impresia noastră subiectivă ne spune: măsurile luate au redus nivelul de zgomot cu 50 la sută.

Pentru o comparație reală si demonstrativă a diferitelor materiale de izolat, am realizat acest filmuleț scurt. Materialele folosite la demonstrație sunt: polistiren, vata minerală bazaltică și placa fibrolemnoasă Gutex.

Structura fibroasă cu pori deschişi, gradul înalt de flexibilitate de încovoiere, precum şi masa sporită de înmagazinare a plăcilor izolatoare GUTEX (Germania), contribuie la îndeplinirea criteriilor de izolare fonică, cu privire la amortizarea zgomotelor produse de aer şi de paşi din interiorul construcţiilor.

 

Comentarii

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia