Construind pentru viitor
O anvelopare etanșă a clădirii este o condiție esențială pentru eficiența energetică și confortul de locuit într-o casă pasivă. Casele pasive combină patru lucruri care sunt de o importanță centrală în construcțiile de astăzi: Acestea sunt eficiente din punct de vedere energetic, economice, ecologice și oferă un nivel ridicat de confort de locuit.
Cu o anvelopă a clădirii fără punți termice, formată dintr-o izolație termică foarte bună, un strat etanș foarte eficient și ferestre de înaltă calitate, casele pasive păstrează căldura în interiorul casei.
Mai mult confort de viață
În casele cu izolație de înaltă calitate nu există colțuri reci și nici pierderi excesive de căldură. De asemenea, temperaturile mai ridicate ale suprafețelor interioare ale componentelor exterioare susțin un climat interior plăcut și asigură un nivel ridicat de confort de viață.
Un sistem de ventilație, în care recuperarea căldurii face disponibilă din nou căldura din aerul evacuat, asigură un aer proaspăt constant, fără curenți de aer.
Eficiența energetică
Casa pasivă utilizează sursele interne de energie existente, cum ar fi căldura corporală a oamenilor sau căldura solară incidentă. În combinație cu o bună izolație, o foarte bună etanșeitate și recuperarea căldurii, o casă pasivă consumă cu până la 90% mai puțină energie termică decât o clădire existentă. Și chiar și în comparație cu o construcție nouă medie, se economisește peste 75%. Consumul de energie pentru încălzire al unei case pasive este de aproximativ 1,5 litri de echivalent de combustibil pentru încălzire pe metru pătrat de spațiu locuibil și pe an (15 kWh/(m²a)), ceea ce este de multe ori mai puțin decât cel al unei case cu consum redus de energie.
Casa pasivă devine standard de construcție
La 17 noiembrie 2009, Parlamentul European a decis că, începând din 2020, toate clădirile noi trebuie să fie “clădiri cu consum de energie aproape zero”, adică toate clădirile noi trebuie să nu consume aproape deloc energie neregenerabilă. Casa pasivă reprezintă baza ideală pentru acest lucru. Aceasta nu este doar eficientă din punct de vedere energetic, ci și confortabilă și rentabilă. Datorită componentelor de case pasive deja disponibile, construcția durabilă este fezabilă din punct de vedere economic pentru toată lumea.
Sisteme de etanțare certificate Pro Clima
Prin certificarea sa de succes ca și componentă a casei pasive, pro clima INTELLO este primul sistem de etanșeitate la aer Hydrosafe care dovedește că îndeplinește în mod fiabil această cerință atunci când este instalat.
Prin urmare, proiectanții și constructorii se pot baza pe funcția INTELLO și pot realiza construcții sigure. Adezivii și benzile adezive de sistem testate contribuie, de asemenea, la permeabilitatea extrem de scăzută la aer a sistemului INTELLO PLUS de 0,00 m³/(m²h) sau INTELLO 0,01 m³/(m²h): ORCON F și CONTEGA SOLIDO SL pentru conexiuni simple și sigure la beton, TESCON VANA pentru lipirea suprapunerilor membranei și pentru conexiuni la panouri dure pe bază de lemn (OSB). O conexiune care convinge. Manșoanele de etanșare KAFLEX și ROFLEX, care au fost de asemenea testate și certificate cu succes, asigură conexiuni sigure și simple la cabluri și țevi. Toate sistemele pro clima testate îndeplinesc cea mai înaltă clasă de cerințe phA a Institutului pentru case pasive din Darmstadt.