EcoBlog Sfaturi şi poveşti
Izolatii din fibre naturale

izolatii fibre naturale

Argumentul cheie pentru izolarea caselor -indiferent cu ce materiale obținem acest lucru - este de a reduce consumul de energie pentru încălzire / răcire. Izolarea clădirii ajută deci si la reducerea cantității de fosili emise în atmosferă.

Construirea și încălzirea caselor noastre este responsabilă pentru cca. 50% din emisiile de carbon, și această valoare nu include încă energia necesară producerii materialelor izolatoare. Și din acest motiv devine din ce în ce mai importantă utilizarea unor materiale care au fost fabricate cu un consum redus de energie.

Europenii îşi petrec 90% din viaţa lor în spaţii interioare închise. Sănătatea locuitorilor poate fi afectată deja la o concentraţie redusă a substanţelor dăunătoare din spaţiile de locuit. Acesta este motivul pentru care, materialele de construcţie ecologice şi fără nici un risc asupra sănătăţii devin atât de importante din punct de vedere al unei dezvoltări sustenabile.

Materialele naturale izolante şi de construcţii sunt din ce în ce mai mult acceptate şi cuceresc în mod permanent noi domenii de utilizare.

Din punct de vedere al eficienței, termoizolațiile naturale nu sunt mai puțin performante decât izolațiile din fibre sintetice. Sunt, deocamdat, mai puțin cunoscute. Din punct de vedere al performaței și al durabilității, sunt chiar superioare materialelor sintetice. În plus, sunt produse fabricate din surse regenerabile, susteneabile.

Materialele izolatoare naturale se caracterizează printr-un șir de trăsături, care dacă sunt utilizate corect, pot îmbunătăți substanțial performanțele energetice a unei clădiri.

În perioada urmatoare, vom prezentate câteva materiale izolatoare naturale, care și-au dovedit eficiența și durabilitatea în timp.

Pentru fi la curent cu articolele viitoare, va invitam sa reveniti cat mai des la EcoBlog-ul Naturalpaint.

Comentarii

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia