EcoBlog Sfaturi şi poveşti
Mobilă pictată cu pigmenți naturali

naturalpaint biomobila-17

Biomobila S.R.L., un partener de încredere al Naturalpaint, este o întreprindere socială ce îşi propune să ofere pe pieţele internă şi externă piese de mobilier inovative, frumoase şi funcţionale din lemn masiv. Echipa Biomobila realizează piese de mobilier din lemn masiv, precum şi alte elemente de design interior şi exterior cu finisaje ecologice. 

naturalpaint biomobila-9Atelierul întreprinderii este situat în localitatea Gălăneşti, judeţul Suceava într-o clădire industrială care datează din perioada imperiului Austro-Ungar, când Bucovina, parte din Țara de Sus a Moldovei, încă nu se unise cu România.

naturalpaint biomobila-1

Firma este înfiinţată în anul 2015 în cadrul unui proiect european şi are statut de structură de economie socială. Caracterul social al întreprinderii constă în valorificarea în mod prioritar a resurselor umane locale greu angajabile pe care îşi propune să le instruiască şi să le integreze social. În această perspectivă, Biomobila este acreditată să susţină cursuri de calificare pentru tâmplari.

naturalpaint biomobila-13

În acelaşi timp, întreprinderea urmăreşte să utilizeze resursele de lemn specifice Bucovinei, într-un mod sustenabil, cu valoare adăugată mare, în așa fel încât vor fi compensate profitabil comunităţile din preajma cărora sunt recoltaţi arborii şi va permite companiei să contribuie la regenerarea resurselor consumate.

naturalpaint biomobila-5

"Bio – mobila" desemnează efortul realizat de întreprindere pentru a da viaţă lemnului dincolo de viaţă vegetală în obiectele de mobilier create, precum şi grijă de a prelucra lemnul fără adaosuri chimice dăunătoare mediului şi utilizatorilor. Obiectele de mobilier sunt create din lemn masiv de molid, brad, larice, stejar, fag și altele, recoltate din pădurile Bucovinei sau zonelor adiacente.

naturalpaint biomobila-4

Prelucrarea mobilierului se realizează atât artizanal cât şi mecanic cu ajutorul echipamentelor moderne. Substanţele folosite pentru finisajul mobilierului sunt de origine naturală: ceară de lemn pe bază de ceară de albine, uleiuri cerate şi emulsii din seminţe şi/sau răşini naturale.

Mobila

Mai multe despre produsele Biomobila, cât și despre companie, găsiți pe siteul lor, la adresa http://www.biomobila.ro/.

Blat de masă pictată cu pigmenți naturali de la Naturalpaint

Comentarii

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia