EcoBlog Sfaturi şi poveşti
GekkkoSOL: Solutia naturala peste vopsele lavabile

GekkoSOL

Exemplul era oferit de natura, ca solutie tehnica a fost utilizata nanotehnologia iar rezultatul este o premiera mondiala: o vopsea care adera pe aproape orice suprafata si nu necesita plastic!

Problema multora care doresc sa renunte la vopsele de plastic si lavabile este cunoscuta: pe vopsele vechi de plastic, acril sau de ulei, vopselurile naturale nu mai adera.

Singura solutie ar fi inlaturarea straturilor vechi de vopsea, o operatiune extrem de complicata si costisitoare.

Pana acum s-a decurs la solutii sintetice. Insa plastic peste plastic nu mai este o solutie. Genereaza chiar mai multe probleme decat solutii: mai multa umiditate in casa, mucegai si deteriorarea tencuielii. Efectul de „sac de plastic" in casa.

Kay Reuters, inginer de cercetare la firma Kreidezeit, este alergic la vopsele de dispersie. In plus, aceste vopsele sunt si cancerigene in opinia D-lui Reuters. Asadar, a inceput sa se gandeasca la o solutie fara chimicale.

„Ideea a luat nastere din necesitatea la problemele mele", a zis Kay Reuters.

Iata deci ideea: Nanotehnologia, conform careia proprietatile unei substante se schimba semnificativ atunci cand particulele sunt dispersate la nivel nano (atomic). In cazul GekkkoSOL materia prima este nisipul cuartos, macinat, particulele avand chiar dimensiuni mai mici decat bacteriile. Un gram din acest material are o suprafata specifica de 500 mp.

Particule mici = suprafete mai mari. Acesta ar fi principiul de functionare.

Un exemplu in natura este soparla. Pe picioarele acesteia sunt milioane de fire de par, care ii confera o aderenta excelenta, chiar si pe suprafete netede, cu capul in jos.

Pe parcursul a 815 de teste, cuartul a fost combinat cu alte materiale minerale, pana cand s-a obtinut cel mai bun rezultat.

GekkkoSOL mai contine si alte materiale naturale. Este o vopsea pur minerala, inodora si fara solventi. Acopera foarte bine, este rezistenta la acizi si solventi, deschisa la difuzia vaporilor de apa, si rezistenta la mucegai.

Specificul produsului este aderenta excelenta pe cele mai multe suprafete: de la vopsele de ulei si vopsele acrilice pana la faianta. La vopsele de dispersie si lavabile, este singura vopsea naturala care ofera o aderenta potrivita.

Comentarii

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia