EcoBlog Sfaturi şi poveşti
Material inovator: izolatii din lemn prin injectare Gutex

Thermofibre Forme 300

Un produs nou aparut in sortimentul Naturalpaint, asteptat de cand producatorul de izolatii fibrolemnoase GUTEX (Germania) a lansat la inceputul acestui an, izolatia inovatoare in domeniu : Gutex Thermofibre.

Compus din fibre de lemn individuale, obtinute din lemn de brad si molid, Gutex Thermofibre se potriveste perfect in golurile ce urmeaza a fi izolate, indiferent de forma lor geometrica.

Reprezinta solutia ideala pentru lucrari de termoizolatii unde montarea placilor sau a rolelor izolatoare din lemn sau canepa ar fi dificila sau imposibila.

Avantajul produsului fata de izolatia tip celuloza este ca asigura o izolatie eficienta si sigura chiar de la 28 kg/mc.

In luna aprilie 2012, GUTEX Holzfaserplattenwerk (Germania) a anuntat lansarea unui nou produs care, spre deosebire de placile izolatoare Gutex, se va aplica prin injectare.

Avantajul acestui tip de izolatia ar fi ca la injectarea fibrelor nu are importanta structura zabrelita, deoarece fibrele lemnoase individuale patrund in toate golurile si asigura o izolatie perfecta.

Dupa anuntul respectiv, a urmat o perioada de testare de catre un numar de specialisti (aplicatori) din Germania, si au inceput cursurile de scolarizare. Gutex Thermofibre poate fi aplicata doar de catre firmele cerificate Gutex.

Certificatele se obtin in urma unui curs in Germania, care este compus din partea de teorie la sediul firmei producatoare Gutex si din 2 zile de practica la partenerul cu utilaje.

In Romania, la momentul de fata doar doua firme au autorizatie din partea GUTEX: Naturalpaint pentru import / comercializare si consultanta tehnica si firma SC Termocel Ecotec SRL din Bucuresti pentru consultanta si punerea in aplicare (injectarea fibrelor de lemn).

Gutex Thermofibre este disponibil spre vanzare in Romania din luna septembrie la un pret de doar 1,20 Euro / kg + TVA, la care se adauga pretul de injectare. Important: Gutex Thermofibre asigura o izolatie eficienta si sigura chiar de la 28 kg/mc.

Este un produs natural, susteneabil, fara efecte negativa asupra sanatatii. Produsele GUTEX sunt utilizate pentru izolarea caselor din lemn, pentru realizarea de case pasive in tarile din Europa. Toate produsele sunt fabricate in Germania, au toate certificarile necesare, sunt tratate impotriva insectelor si antifoc.

Pentru detalii despre Gutex Thermofibre, accesati siteul produsului la www.naturalpaint.ro/termoizolatii sau descarcati Pliantul de prezentare:

Comentarii

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia