0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi si povesti

Proiecte de suflet – Casa lui Kurt de la Vișagu

Un alt proiect în care ne-am implicat cu foarte mare plăcere a fost casa de la Vișagu, refăcută de Kurt, un austriac căruia i-a plăcut atât de mult România în perioada în care a lucrat aici încât a hotărât să se retragă la pensie în țara noastră. Kurt a ajuns la produsele noastre îndrumat de soție, o adeptă a folosirii materialelor naturale pentru finisarea pereților și a lemnului. Naturalpaint Construct s-a ocupat de renovarea acestei vechi case lin Apuseni, încercând să îmbine cât mai bine și mai plăcut tradiția cu confortul.

Aici este Paradisul

În perioada când încă lucra, Kurt a colaborat cu firme românești și făcea nenumărate vizite în România. A lucrat mult în partea de sud a țării și de aceea, când a ieșit la pensie și a hotărât să se stabilească împreună cu soția în România, sudul a fost prima opțiune. Cum provine dintr-o țară cu zonă muntoasă extinsă, sudul i s-a părut totuși mult prea plat și la sfatul unor prieteni, s-a orientat spre satele din Apuseni. A cumpărat aici o casă veche și a devenit rapid de-al locului. A decis să renoveze casa pentru a beneficia de confortul cu care era obișnuit fără ai schimba foarte mult înfățișarea.

Soția își dorea să folosească pentru renovare materiale naturale precum varul, argila sau lemnul. Știa despre calitățile deosebite ale produselor Kreidezeit și a descoperit pe net că le poate avea și în România. A vorbit cu Kurt și el ne-a contactat. Așa a aflat că, pe lângă livrarea de materiale naturale, echipa noastră se poate ocupa și de renovarea completă a casei.

Pe toată perioada renovării Kurt a fost permanent pe șantier. Pentru că îi place foarte mult zona, dar și pentru a fi cât mai aproape de șantier, a închiriat o casă în sat pe perioada lucrărilor. Spune că în Vișagu este Paradisul și este foarte mulțumit de hotărârea luată. Pe lângă renovarea și extinderea casei cu o terasă din lemn, vrea să construiască o casă pe structură de lemn pe locul unui hambar vechi aflat în apropiere ce nu mai poate fi recuperat, iar un adăpost pentru animate va fi transformat în atelier pentru soția pasionată de pictură. Kurt vorbește cu multă pasiune despre planurile sale și a început deja să se implice în viața comunității. Îl puteți urmări în filmul de mai jos.

Materialele folosite la renovarea casei

Atât la finisarea casei cât și la izolarea ei s-au folosit doar materiale naturale. Pentru izolarea interioară și exterioară a casei s-au folosit saltele și panouri de lemn de diferite grosimi de la Gutex. S-au izolat așa pereții interiori și exteriori, podul, acoperișul, pardoseala. Tot de la Gutex sunt și foliile cu care casa este protejată împotriva umidității. Pereții au fost tencuiți și vopsiți cu tencuială și vopsea de var de la Kreidezeit Pentru pardoseli a fost folosit uleiul rezistent Kreidezeit, iar cerdacul (terasa) va fi finisat cu lazură precolorată.

A fost un proiect foarte frumos pentru care îi mulțumim lui Kurt și soției sale. Ne-a bucurat dorința lor de a folosi materiale naturale pentru renovarea casei vechi și de a-i păstra cât mai mult aspectul original. Acum, casa care se integreze perfect în atmosfera locului beneficiază de tot confortul dat de baia și bucătăria interioară cu apă curentă și izolarea foarte bună care va ține frigul iernilor grele de aici la distanță.

Lasă un comentariu