0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi si povesti

Poți avea o locuință plăcută și sănătoasă, cu umiditate controlată și pereți divers colorați, folosind vopseaua de argilă Vega

Am văzut că  folosirea tencuielilor și a vopselelor pe bază de lut permite pereților să absoarbă umiditatea din aerul interior și să o păstreze la un nivel cuprins între 45% și 55%, nivel demonstrat a fi cel mai bun pentru un mediu sănătos. Alegem argila pentru că este naturală și a demonstrat încă din cele mai vechi timpuri că este un material sănătos care ne protejează. Este recomandată și pentru proprietățile izolatoare și pentru că face ca temperatura din locuință să fie plăcută, chiar și în zilele toride de vară. Dar cum facem ca dorința de a locui într-o casă sănătoasă să fie în acord cu plăcerea de a avea pereți viu colorați și un ambient plăcut și vesel? Folosind gama de vopsele Vega fabricate din argilă și lianți din plante.

Vopselele pe bază de argilă Vega nu conțin conservanți sau lianți sintetici. Pentru o bună aderență au în compoziție lianți extrași din plante (cazeină vegetată), de unde și numele Vega. Sunt ușor de aplicat, au o putere excelentă de acoperire, iar granulația este fină pentru ca peretele să capete un aspect natural, texturat. Gama cuprinde culoarea alb natural și încă 12 culori puternice, foarte plăcute. Cu excepția vopselei roșii, celelalte pot fi amestecată între ele sau cu vopseaua albă pentru a obține culoarea dorită. Mai mult, în vopsele se poate adăuga până la 10% pigmenți naturali Kreidezeit, gama de culori diversificându-se și mai mult.

Vopselele de argilă Vega sunt deschise la difuzia vaporilor. Ele vor contribui, alături de tencuiala pe baza de lut, la atmosfera plăcută și sănătoasă din interior. Poate fi aplicată pe gips carton, tapet pe bază de hârtie, pânză.de pictură sau beton. Nu poate fi aplicată pe vopsele pe bază de adeziv, pe cele pe bază de talc, ulei, latex, pe metale sau suprafețe netede neabsorbante. Se prezintă sub formă de praf care se amestecă, în principiu, 1:1 cu apa. Diluția variază însă în funcție de metoda de aplicare sau de puterea de absorbție a suportului și poate fi mai mică sau mai mare. Suportul pe care se face aplicarea trebuie să fie curat, uscat, compact și degresat și să aibă capacitate portantă. Consumul aproximativ de vopsea praf pentru un mp este de 125 g/strat.

Folosind vopseaua naturală pe bază de argilă Vega veți beneficia de foarte multe avantaje. Iată doar câteva dintre ele:

  • veți folosi o vopsea naturală, fără adaosuri de aditivi chimici,
  • pereții vor păstra o umiditate constantă și plăcută și vor fi deschiși la difuzia vaporilor de apă,
  • nu vor exista mirosuri neplăcute persistente după aplicare,
  • culorile vor fi plăcute și atât cât veți dori de intense,
  • se aplică cu ușurință, fără scule speciale,
  • efectul este plăcut și natural.

Vopsele Vega sunt foarte potrivite pentru pereții camerelor bătrânilor sau copiilor, datorită capacității lor de a păstra umiditatea constantă. Infinitatea de nuanțe și culori care poate fi obținută din culorile de bază ale gamei vor face aceste camere vesele, primitoare și plăcute.

Lasă un comentariu