0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi si povesti

O casă lângă lac, aflată în apropiere de București, a primit o nouă înfățișare cu ajutorul lazurii Kreidezeit

Fațada din lemn a unei case de lângă București, aflată în apropriere de lac, avea nevoie de un ”lifting” serios, Și nu doar fațada! Deckul nu era nici el în cele mai bune zile. Arătau așa rău că proprietarul se temea că va trebui să le înlocuiască. Nu a fost nevoie! După îndepărtarea urmelor vechiului finisaj, tratamentul cu lazură și ulei rezistent de podele de la Kreidezeit i-au redat frumusețea, garantând și rezistența în timp. Iar pentru a ține carii și insectele la distanță s-a folosit soluția naturală anticari de la Leinos. A fost un weekend de muncă, dar a meritat.

Aerul umed și materialele puțin rezistente au făcut ca lemnul cu care casa era placată să aibă nevoie de refacere după doar un an

Casa se află lângă București, fiind situată aproape de malul unui lac. Nu este în totalitate acoperită cu lemn, dar sunt zone placate cu lemn destul de întinse, atât spre lac, cât și pe laterale sau în partea opusă, spre stradă. Umiditatea aerului a afectat repede finisajul inițial al casei astfel încât, după doar un an de când era locuită, casa nu arăta bine deloc. Proprietarii au cerut chiar părerea unui specialist pentru că se temeau că lemnul a fost foarte afectat și nu mai poate fi salvat. După ce au fost asigurați că lemnul poate fi salvat, li s-a recomandat să folosească produsele Kreidezeit pentru exterior.

La acest proiect echipa Naturalpaint s-a ocupat și de refacerea finisajului. Vechiul finisaj fusese aproape în totalitate spălat de ploaie și mucegaiul se instalase deja în unele locuri. Pe zona laterală, unde ajungea uneori apa de la un aspersor din apropiere, pe lemn era un strat fin de calcar. Era clar că lemnul trebuie bine curățat înainte de a aplica lazura.

Mai întâi s-au șlefuit foarte bine toate suprafețele din lemn pentru a îndepărta urmele vechiului finisaj, nucegaiul și calcarul. Apoi lemnul a fost tratat cu Holzwurmfrei pentru a-l proteja împotriva atacului insectelor. După uscare, s-a aplicat Lazură precolorată stejar antic care a creat un contrast foarte plăcut cu albul casei. S-a ales aceeași culoarea și pentru deck, folosindu-se însă un Ulei rezistent pentru podele. La final, după 3 zile de muncă, casa arăta ca nouă iar proprietarii au fost foarte fericiți că nu au fost nevoiți să reconstruiască părțile din lemn. Un plus de frumusețe a fost adus și de o ușoară ”îmbătrânire” a lemnului satorită acțiunii repetate a ploii pe lemnul nefinisat, dar și a șlefuirii.

Au trecut deja 3 ani, iar finisajul se menține foarte bine

Finisajul bine aplicat și rezistent arată încă foarte bine chiar dacă au trecut 3 ani de atunci. Cum zona este dificilă, cu multă umezeală, în toamnă sau anul viitor ar fi momentul pentru verificare și aplicarea unor tratamente de întreținere, eventual al unui nou strat de lazură. Finisarea cu lazura Kreidezeit este una rezistentă, dar este mai bine, mai ales în zonele dificile, să se prevină decât să se trateze.

Lasă un comentariu