0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Izolare case

Izolează termic și fonic casa cu plăcile naturale ISOPLAAT Windbarrier

De ce să alegi ISOPLAAT Windbarrier? Pentru că este 100% natural, se instalează simplu și ușor și asigură izolarea termică și fonică a casei. Panourile ISOPLAAT sunt foarte apreciate de cei care aleg să izoleze casa cu produse naturale, fiind unul dintre cele mai vândute produse Naturalpaint. Sunt fabricate în Estonia din fibră naturală de lemn și se folosesc pentru rigidizarea elementelor de construcție pentru pereți, plafoane sau acoperișuri, pentru izolarea termică și fonică și așa cum sugerează și denumirea, ca barieră în calea vântului.

Proprietățile plăcilor ISOPLAAT Windbarrier

ISOPLAAT Windbarrier sunt plăci izolatoare fibrolemnoase poroase, compacte și rezistente la intemperii care asigură și protecția împotriva vântului și a temperaturilor scăzute și rigidizarea scheletului casei. Conductivitatea termică a panourilor este scăzută, de 0,049 W/mK, ceea ce împiedică transferul termic între interior și exterior. Folosind o placă de 12 mm obținem o izolare echivalentă cu cea realizată cu o placă de lemn de 44 mm, un perete de cărămidă de 210 mm sau unul de beton de 450 mm. Plăcile sunt disponibile în grosimi de 12 mm și 25 mm. Deși se opun intrării umidității exterioare, plăcile permit ieșirea vaporilor de apă proveniți de la lucrările umede împiedicând formarea mucegaiului. Se comportă deci ca o barieră de vapori, putând fi montate direct pe stratul exterior al izolației termice.

Plăcile ISOPLAAT Windbarrier contribuie și la izolarea fonică prevenind pătrunderea zgomotului exterior și atenuând zgomotul și ecoul generat în interior. Izolarea acustică medie a plăcilor Isoplaat este Rw = 22 dB (pentru placa de 12 mm).

Iată, pe scurt, care sunt avantajele folosirii plăcilor ISOPLAAT Windbarrier pentru izolarea termică și acustică a casei:

  • Material natural și sănătos 100% fiind fabricat din fibră de lemn,
  • Material rezistent la intemperii putând fi folosit pentru izolarea exterioară a casei,
  • Contribuie la rigidizarea elementelor structurale ale construcției,
  • Are coeficient de conductivitate scăzut, comparabil cu cel oferit de fibra de lână montată prin suflare.
  • Contribuie la izolarea fonică a casei,
  • Material stabil dimensional
  • Poate fi folosit atât pentru izolarea construcțiilor noi cât și pentru reabilitarea termică a celor vechi.
montarea plăcilor isoplaat windbarrier
Montarea plăcilor ISOPLAAT Windbarrier

Având o densitate de max.240 kg/m3, plăcile se montează ușor. Pentru fixarea plăcilor normale se folosesc cuie sau șuruburi nichelate sau capse. Se prind de un cadru metalic sau de lemn, urmând direcția acestuia. Distanța dintre grinzi, măsurată de la mijlocul grindei, trebuie să fie de 600mm. Plăcile se instalează astfel încât între plăci să rămână un rost de 2-3 mm. Pentru a asigura rezistența la vânt a îmbinărilor care nu sunt pe cadru, sub îmbinare se montează o bară de lemn, iar capetele plăcilor se fixează de această bară.

Plăcile de 25 mm vin din fabricație cu sistemul de îmbinare nut și feder. Prin acest sistem de prindere este împiedicată formarea punților termice. Pentru consolidarea îmbinării se poate folosi bandă elastică pentru construcții. Plăcile pot fi folosite și pentru izolarea acoperișurilor cu înclinații mai mari de 20 grd.

Toate tipurile de plăci ISOPLAAT pot fi tencuite și finisate. Pentru a păstra sistemul natural se recomandă tencuielile pe bază de lut sau cele pe bază de var.

Plăcile ISOPLAAT au fost folosite pentru izolarea casei de la Miroslava. Puteți vedea aici cum au fost montate plăcile, iar colegul nostru Florin Voșloban vă va da câteva ponturi pentru a obține rezultatul maxim.

Lasă un comentariu