0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Izolare case

GUTEX Thermoflex, izolația naturală perfectă pentru acoperiș și pereții caselor pe structură de de lemn

Despre eficiența energetică a caselor nou construite sau reabilitarea termică a celor vechi se discută de multă vreme, dar niciodată problema nu a fost mai actuală. Creșterea prețurilor la energie a ridicat foarte mult valoarea facturilor, iar perspectivele nu sunt dintre cele mai plăcute. Încălzirea și răcirea locuințelor ajunge să ne afecteze nivelul de trai. Soluția este reducerea la minimum a pierderilor de căldură în perioadele reci și împiedicarea căldurii exterioare să pătrundă în casă, pe timpul verii. Adică, izolarea termică a locuințelor.

Materialele din fibră de lemn GUTEX sunt o foarte bună alegere, atât pentru refacerea izolării acoperișului și reabilitarea termică a casei, cât și pentru izolarea caselor noi pe structură de lemn sau cele din cărămidă. Pentru a fi montat ușor între căpriori sau în interiorul pereților cu structura de rezistență din lemn este nevoie de un material flexibil. Un astfel de material este GUTEX Thermoflex.

Avantajele izolării termice a locuințelor

Izolarea termica care ca scop restricționarea fluxului de căldură determinat de diferențele de temperatură între interiorul și exteriorul casei. Iarna, căldura din casă tinde să iasă, iar vara, să intre. Cele mai mari pierderi de căldură, chiar și de 70% la casele vechi, au loc prin pereții exteriori și acoperiș. Aceste pierderi duc la scăderea sau creșterea temperaturii interioare, iar pentru a o readuce la nivelul optim se consumă o nouă cantitate de energie. Soluția este blocarea acestui flux energetic printr-un strat de material izolator.

Izolarea termică vine și cu alte avantaje. Iată câteva dintre ele:

 • reducerea riscului deteriorării casei din cauza umezelii,
 • evitarea formării mucegaiului
 • nivel ridicat de confort iarna și vara, cu consum redus de combustibil,
 • protecția mediului prin reducerea consumului de combustibil fosil,
 • reducerea dependenței energetice.
Caracteristicele unui bun material de izolare termică

Un material izolator este cu atât mai bun cu cât căldura îl traversează mai greu. Pentru a determina capacitatea de a lăsa căldura să-l traverseze, există doi parametri, conductivitatea termică și rezistența termică. Conductivitatea termină este cea care arată cât de greu este traversat materialul și trebuie să aibă o valoare cât mai mică. Rezistența termică arată capacitatea lui de a se opune traversării, iar valoarea este cu atât mai mare cu cât materialul este mai bun izolator.

Dar pentru a realiza un strat izolator foarte bun este nevoie și de alte caracteristici:

 • rezistență bună la tasare (la presiune),
 • rezistență la umezeală,
 • capacitate mare de stocare a căldurii (foarte utilă vara),
 • durabilitate, iar proprietățile să fie constante în timp,
 • rezistență bună la foc (min. clasa B1 de rezistență la foc),
 • bun izolator fonic.

În cazul materialelor izolatoare GUTEX, la caracteristici se adaugă și faptul că sunt naturale, fără impact negativ asupra sănătății celor din casă. Mediul este și el protejat, cantitatea de bioxid eliberată în atmosferă în timpul obținerii izolației din fibră de lemn fiind cu mult mai mică decât cea consumată de copac în timpul vieții. Iar dacă considerați că, fiind din lemn, au rezistență scăzută la foc, cu siguranță vă înșelați. Aici puteți vedea testul de rezistență la foc, comparativ cu alte materiale de izolare.

Gutex Thermoflex, izolație termină eficientă și naturală

GUTEX Thermoflex este o izolație fibrolemnoasă naturală sub formă de saltele flexibile de 1350×575 mm și diferite grosimi, de la 30 la 240 mm. Este produsul ideal pentru izolarea acoperișului pentru că se montează cu foarte mare ușurință între căpriori. Este soluția perfectă pentru izolarea caselor pe structură de lemn prin montarea în interiorul pereților și al plafoanelor. Poate fi montată și pe structuri de susținere uscate, din lemn sau metal, aflate pe pereții casei.

Saltelele se adaptează cu ușurință diverselor spații și oferă protecție împotriva temperaturilor extreme, atât vara cât și iarna. Conductivitatea termică este de 0,036 W/mK, iar rezistența termină variază în funcție de grosimea saltelei de la 1,10 mpK/W pentru cea de 40 mm, la 6,65 mpK/W, la cea de 240 mm. Capacitatea de stocare a căldurii este de 2100 J/kgK. Saltelele sunt deschise la difuziune, fiind permeabile la vapori, ajutând astfel la reglarea umidității interioare.

GUTEX Thermoflex generează mult mai puțin praf decât saltele de izolare comparabile, ceea ce înseamnă un mediu de lucru mai curat și mai sănătos pentru cei care le montează și pentru șantier. Deși este sub formă de saltea, este la fel de precis dimensionat ca și o placă. Se tăie repede și curat, ceea ce înseamnă mai puțin timp de instalare și mai puține pierderi.

Ca și celelalte produse GUTEX, Thermoflex este certificat natureplus® fiind sigur din punct de vedere biologic și fabricat folosind tehnici și practici sigure pentru mediu.

Lasă un comentariu