EcoBlog Glosar
Umiditatea construcţiilor

umiditatea constructiilor

Prin umiditatea construcţiilor se înţelege în primul rând umiditatea din zidărie şi zidăria brută, netencuită, ce se utilizează în faza de construcţie în clădirilor noi (vezi şi: umiditate la montare).

În special, utilizarea materialelor de construcţii, precum betonul, mortarul, şapa umedă, tencuiala şi vopsele reprezintă cauzele principale ale umidităţii din construcţii. Pentru a reduce umiditatea şi a evita daunele cauzate de aceasta, este importantă aerisirea activă în faza de construcţie şi în primele perioade de încălzire.

În plus, la alegerea materialelor de construcţii, un criteriu important ar trebui să constituie umiditatea scăzută a acestora (de exemplu prin utilizarea mortarului în pat subţire, a şapei uscate, cât şi alegerea unor materiale, cum ar fi izolaţiile, care permit uscarea în timp a pereţilor, şi nu favorizează acumularea umidităţii în structură).
Construcţiile cu izolație termică trebuie protejate împotriva umidităţii prin aer cald în incinte. Această sarcină revine barierelor de vapori și sistemelor de etanşare.

 

Sursa: wikihow
Sursa foto: ask.com

Comentarii

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia