Produsele ISOPLAAT sunt cele mai vândute produse ale noastre. Plăcile nu stau mai mult de 2-3 zile în depozit, practic mare parte din fiecare transport fiind rezervată încă înainte de a fi descărcat. Și asta pentru că vorbim despre o izolație din fibră de lemn, naturală, fără adaosuri de rășini sintetice, care poate fi folosită, atât la construcția caselor noi, cât și la renovarea celor vechi.
Plăcile ISOPLAAT sunt naturale și multifuncționale. Ele pot fi folosite pentru izolarea termică și fonică, pentru rigidizarea pereților, pentru protecție împotriva vântului și pentru a permite eliminarea apei astfel încât să nu se creeze condens. Despre plăcile ISOPLAAT Windbarrier, care se folosesc la exterior și pentru acoperiș, aflați mai multe informații aici. În continuare vom prezenta plăcile ISOPLAAT Standard Natur care se folosesc la interior, obținându-se astfel o îmbunătățire semnificativă a izolației termice și fonice a clădirii și rigidizarea structurii pereților.
Proprietățile plăcilor ISOPLAAT Standard
Plăcile ISOPLAAT Standard sunt proiectate special pentru a izola suplimentar pereții la interior, tavanul și pardoseala, pentru a reduce nivelul de zgomot și pentru rigidizarea pereților. Sunt 100% naturale, se instalează cu ușurință, permit circulația vaporilor de apă și pot fi vopsite sau tencuite.
Proprietățile izolatoare sunt posibile datorită structurii poroase a plăcilor. Astfel este întârziat transferul termic între zonele aflate de o parte și de alta a peretelui. Tot datorită porozității, zgomotele interioare sunt absorbite reducându-se ecoul, iar transferul de sunet între încăperi sau niveluri este diminuat substanțial.
Plăcile au și proprietatea de a păstra un nivel de umiditate constant la interior. Au capacitatea de a fixa vaporii de apă atunci când sunt în exces și de a-i elibera când umiditatea din încăpere scade foarte mult. Tot datorită acestei proprietăți apa nu se acumulează în spatele plăcilor, acumulare care ar duce la apariția mucegaiului și chiar la putrezirea lemnului, în cazul caselor cu acest tip de structură.
Plăcile ISOPLAAT Standard au densitatea min. 230 kg/m3, coeficientul de conductivitate termică λD max. 0,049 W/mK și coeficientul de absorbție a sunetului aw min. 30. Sunt disponibile cu două grosimi, 12 respectiv 25 mm. Plăcile de 12 mm sunt recomandate în special pentru izolarea pardoselilor și între niveluri, rezistența la îndoire fiind de 1,2 N/mm2. Cele de 25 mm sunt recomandate pentru izolarea și rigidizarea pereților la interior, iar rezistența la îndoire este de 0,8 N/mm2.
Montaj simplu și ușor
Este recomandată păstrarea plăcilor în spațiul în care se vor monta 2-3 zile înainte de montaj pentru acomodare. Plăcile naturale sunt din fibră de lemn și la fel ca lemnul, au nevoie de o perioadă de acomodare pentru echilibrarea umidității în funcție de cea interioară. Montajul pe structuri din lemn se realizează astfel încât să permită circulația aerului. Pe pereți de piatră plăcile se lipesc cu adeziv. În acest caz suprafețele trebuie să fie plane și fără praf. Se aplică mai multe puncte de lipire, fiind recomandat și un sistem de susținere a plăcii.
Pe suprafețele din lemn plăcile se fixează cu cuie sau capse. Sunt recomandate cuiele galvanizate. Fixarea trebuie făcută la cel puțin 10 mm de margine, cu un spațiu de 150 mm între cuie/capse. În zona centrală distanță între cuie/capse trebuie să fie de 300 mm. La plăcile de 12 mm se folosesc cuie de 40×2,2 mm sau capse de 1,7x25x32 mm, iar la cele de 25, cuie de 70×2,5 mm sau capse de 1,7x 25×58 mm.
Plăcile ISOPLAAT Standard pot fi acoperite cu tapet, vopsea sau tencuială. Înainte de vopsire sau acoperire cu tapet, capetele cuielor trebuie acoperite pentru a nu fi vizibile. În cazul în care se optează pentru tapet, se recomandă aplicarea dispersiei de adeziv și pe suprafața plăcii, nu doar pe cea a adezivului.
Plăcile ISOPLAAT oferă o alternativă sigură, naturală, pentru alte materiale de izolare folosite frecvent în construcții la izolarea termică și fonică a caselor și care nu ne dau siguranță în ceea ce privește sănătatea noastră. Acesta este și motivul pentru care sunt atât de căutate. Proprietățile lor de izolare termică sunt foarte bune, rezultatul obținut cu o placă cu grosimea de 12 mm fiind echivalent cu cu cel al unui perete de cărămidă de 210 mm grosime sau a unuia de beton de 450 mm. Iar intensitatea sunetului este redusă, în medie, cu 22 dB.
Contactați-ne dacă doriți mai multe informații despre aceste materiale naturale de izolare termică și acustică. Căutați în pagina Contact a site-ului cel mai apropiat distribuitor. Veți primi întreg sprijinul de care aveți nevoie.