EcoBlog
Protecția activă a climei și a mediului prin reducerea energiei consumate

Hanf 300 anbauen03 web

Având în vedere ca o economisire de energie rezultată din izolarea casei conduce în mod automat la o reducere a emisiilor de CO2 în atmosferă, în momentul în care un beneficiar își izolează casa conform standardelor actuale, de exemplu conform ordonanţei de economisire a energiei, se poate considera, pe bună dreptate, implicat în combaterea schimbărilor climatice.

Aparent, pentru obţinerea acestui prim efect important de protecție climatică, alegerea materialului izolator nu joacă nici un rol. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți constructori și renovatori acordă o atenție deosebită durabilității și aspectelor legate de mediu, și verifică în mod critic materialele utilizate din punct de vedere al propriului bilanț CO2.

Materialele izolatoare marca THERMO HANF prezintă un bilanț CO2 pozitiv 

Firma producătoare de izolații naturale din fibre de cânepă și iută din Germania, THERMO NATUR a solicitat în martie 2010 de la Institutul Fraunhofer pentru Fizica Construcțiilor din cadrul Universității din Stuttgart o analiză a bilanțului CO2 a produselor fabricate. 

În acest scop, s-a determinat consumul de energie pentru fabricarea unui metru cub de material, această valoare fiind comparată cu cantitatea de CO2 stocată în fibra de cânepă.

Rezultatul: Consumul total de CO2 pentru fabricarea ambelor materiale izolatoare (de la semănare și până la încărcarea materialului izolator) este mai mic decât capacitatea de stocare a cânepei. Deci, dacă cineva vrea nu doar să economisească energie termică, ci să şi participle activ la protecția climei deja din faza de montare a materialului izolator, e sfătuit să-și aleagă bine materialele izolatoare utilizate.

 

 

Comentarii

Copyright © 2014. Naturalpaint SRL Toate drepturile rezervate designed and developed by: Zebramedia