0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Casa eco / Lemn

Ceara pentru lemn Kreidezeit poate fi folosită pentru protejarea jucăriilor sau a mobilierului pentru copii

Sunt foarte multe tipuri de ceară pentru lemn pe piață, dar puține pot spune că sunt cu adevărat naturale. Majoritatea au în compoziție parafine provenite din prelucrarea petrolului. Ceara pentru lemn Kreidezeit este cu adevărat naturală și sănătoasă. Are în compoziție ceară de albine purificată natural (fără adaosuri de substanțe chimice), ulei de in și ulei de tung, cunoscut și ca ulei de lemn sau de nucă. Este un material care poate fi folosit pentru protejarea mobilierului pentru copii și a jucăriilor, fiind în conformitate cu cerințele standardului european DIN EN 71-3 Safety of toys (Siguranța jucăriilor).

Un produs natural, sănătos și ușor de aplicat

Ceara pentru lemn Kreidezeit poate fi folosită pentru protecția lemnului aflat la interior. Nu conține solvenți sintetici și de aceea nu emană mirosuri neplăcute sau toxice. Fluiditatea necesară aplicării este asigurată de cele două uleiuri din compoziție. Principalul component este ceara naturală de albine, curată și fără reziduuri. Puritatea cerii nu este obținută prin procedee chimice ci este topită și filtrată. Nu se folosesc ceruri care au fost tratate chimic împotriva diverselor insecte și nici ceruri albite cu substanțe ce conțin clor.

Ceara Kreidezeit este transparentă și are o ușoară tentă gălbuie specifică cerii de albine. Poate fi însă colorată discret, fără a pierde din transparență, sau intens. Colorarea se face cu pigmenți Kreidezeit. Se recomandă amestecarea pigmentului întâi cu o cantitate mică de ceară, apoi diluarea amestecului cu restul de ceară incoloră. Amestecarea se face cu un șpaclu sau o racletă pe o suprafață dreaptă metalică sau de sticlă. Cantitatea maximă de pigment recomandată este de 25%.

Poate fi aplicată direct pe lemnul curat și șlefuit corespunzător sau pe suprafețe uleiate. Folosită peste ulei crește rezistența în timp a acestor suprafețe. În strat foarte subțire poate fi folosită pentru protejarea mobilierului finisat cu lac. Dacă este lustruită după aplicare cu o cârpă moale de bumbac, mobilierul va căpăta un luciu mătăsos foarte plăcut.

Recomandări pentru aplicare

Ceara pentru lemn Kreidezeit poate fi folosită pentru protejarea lambriurilor, grinzilor, mobilierului de lemn, chiar și al celui pentru copii, a jucăriilor sau obiectelor decorative. Nu este recomandată pentru protejarea pardoselilor și nici pentru lemn sau obiecte folosite la exterior.

Aplicarea se face cu o pensulă, rola (trafaletul) sau cârpă moale de bumbac (care nu lasă scame). Ceara este gata de aplicare, nu necesită diluție. Dacă vă doriți o fluiditate mai mare folosiți ulei de balsam de terebentină sau ulei de coajă de portocală. Sunt solvenți naturali și siguri, cu miros foarte plăcut.

Ceara se aplică mai întâi prin mișcări circulare, insistente și apoi în lungul fibrei. Ideea este ca ea să intre cât mai bine în lemn. Surplusul ce șterge cu o cârpă curată. Nu se formează peliculă groasă care închide lemnul ci este doar o pojghiță fină care lasă lemnul să facă schimbul natural de umiditate cu mediul și-l protejează de apă și murdărie. După îndepărtarea surplusului, suprafața ceruită se lustruiește cu o cârpă moale de bumbac sau cu o perie din păr de cal pentru a-i da luciu. Luciul nu este strident ci cald, mătăsos și plăcut.

Folosiți ceara Kreidezeit pentru protejarea mobilierului și a jucăriilor din lemn și veți fi liniștit când copilul va pune gura pe lemnul pătuțului sau va ”mușca” din jucărie. Folosiți-o cu încredere și pe celelalte obiecte de lemn din casă. Nu veți regreta.

Lasă un comentariu