0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi practice

Amestecarea pigmenților în vopsele de pereti și tencuieli KREIDEZEIT

Folosirea pigmenților minerali este la fel de ușoară ca și lucrul cu pastele de colorare. Pigmenții trebuie doar să fie amestecați în apă înainte de a fi amestecați în vopsele sau tencuieli. Aceste instrucțiuni vor facilita nuanțarea vopselelor cu pigmenți.

Folosim pigmenți separat, deoarece:

  • pot fi utilizați în mod universal (toți pigmenții Kreidezeit pot fi amestecați între ei)
  • pot fi depozitați pe termen nelimitat
  • sunt rezistenți la alcali
  • pigmenții de pământ autentic au un farmec aparte
  • nu sunt necesari conservanți sau alți aditivi
  • Nu producem paste/ vopsele colorante, deoarece nu este în concordanță cu filosofia companiei KREIDEZEIT. În producția noastră nu folosim conservanți sau aditivi care trebuie folosiți la fabricarea vopselelor colorate convenționale.

Produsele KREIDEZEIT sub formă de pulbere (vopsele de perete și tencuieli sub formă de praf) pot fi fie amestecate mai întâi fără pigment cu cantitatea de apă specificată și apoi amestecate cu pasta de pigment. Acest lucru este deosebit de util în cazul în care intensitatea culorii dorită trebuie să fie determinată la fața locului: colorarea ulterioară cu pigment este în continuare posibilă. Cu toate acestea, în cazul în care cantitatea de pigment este deja cunoscută în prealabil (conform paletarului, de exemplu), pigmenții pot fi adăugați mai întâi la cantitatea specificată de apă, apoi se adaugă praful de vopsea / tencuială.

Important: Apa moale udă mai bine pigmenții. Dacă apa de la robinet este foarte calcaroasă, este mai bine să folosiți apă de ploaie sau apă demineralizată sau filtrată.

Amestecarea pigmenților în Vopseaua de var KREIDEZEIT

Exemplul nostru de mai jos arată nuanțarea Vopselei pe bază de var KREIDEZEIT, cu un mix de pigmenț de Verde Spinel și Negru de oxid de fier, 1:1, nuanța B din paletarul de culori.

Amestecarea-pigmentilor-in-vopsele-de-perete-si-tencuieli-KREIDEZEIT
1. Se cântăresc pigmenții
Amestecarea pigmentilor in vopsele de perete si tencuieli KREIDEZEIT
2. Se adaugă apa, aproximativ jumătate din greutatea pigmentului (1 kg de pigment, 500 ml de apă), unii pigmenți necesită până la 1 litru de apă pentru 1 kg.
Amestecarea pigmentilor in vopsele de perete si tencuieli KREIDEZEIT
3. Se amestecă pigmenții cu un mixer de mână sau cu un băț de amestecat până când se obține o pastă de pigmenți vâscos și fără cocoloașe.
Amestecarea pigmenților în vopsele de perete și tencuieli KREIDEZEIT
4. Folosind un băț de amestecat sau ceva similar, se amestecă pigmenții de pe fundul paharului până când aceștia formează o masă omogenă.
Amestecarea pigmenților în vopsele de perete și tencuieli KREIDEZEIT
5. Se adăuga amestecul de pigmenți la vopsea.
Amestecarea pigmenților în vopsele de perete și tencuieli KREIDEZEIT
6. Se amestecă uniform amestecul de pigmenți în vopsea cu ajutorul unui malaxor.
Amestecarea pigmenților în vopsele de perete și tencuieli KREIDEZEIT
7. Se aplică vopseaua colorată și se lasă să se usuce.
Amestecarea pigmenților în vopsele de perete și tencuieli KREIDEZEIT
8. Pigmenții din vopselele de perete și tencuielile Kreidezeit se deschid la culoarea considerabil în timpul uscării. În stânga se vede vopseaua proaspăt aplicată, în dreapta, vopsea uscată cu aceeași pigmentare.

Informațiile descrise se bazează pe cea mai recentă experiență disponibilă. Din cauza metodelor de prelucrare și a influențelor de mediu, precum și a naturii diferite a substraturilor, trebuie exclusă valabilitatea juridică generală a recomandărilor individuale. Înainte de aplicare, produsul trebuie să fie testat de către aplicator pentru a se verifica dacă este adecvat pentru utilizarea prevăzută (strat de testare).

Textele își pierd valabilitatea în cazul unor noi ediții sau al unor modificări ale produsului.