0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Sfaturi practice

Amestecarea pigmenților în uleiuri și ceruri KREIDEZEIT / Colorarea uleiurilor KREIDEZEIT

Folosirea pigmenților minerali este la fel de ușoară ca și lucrul cu pastele de colorare. Pigmenții trebuie doar să fie amestecați în apă înainte de a fi amestecați în vopsele sau tencuieli. Aceste instrucțiuni vor facilita nuanțarea vopselelor cu pigmenți.

Folosim pigmenți separat, deoarece:

  • pot fi utilizați în mod universal (toți pigmenții Kreidezeit pot fi amestecați între ei)
  • pot fi depozitați pe termen nelimitat
  • sunt rezistenți la alcali
  • pigmenții de pământ autentic au un farmec aparte
  • nu sunt necesari conservanți sau alți aditivi
  • Nu producem paste/ vopsele colorante, deoarece nu este în concordanță cu filosofia companiei KREIDEZEIT. În producția noastră nu folosim conservanți sau aditivi care trebuie folosiți la fabricarea vopselelor colorate convenționale.

Uleiurile și cerurile KREIDEZEIT pot fi colorate cu orice pigment KREIDEZEIT. Pentru exemple, consultați paletarul nostru “Ceruri și uleiuri cu pigmenți”. Începeți prin a amesteca pigmentul cu o cantitate mică de produs (ulei sau ceară) până obțineți o pastă fără cocoloașe, apoi mixați această pastă cu întreaga cantitate de produs. Pigmenții pot fi amestecați unul cu celălat după dorință.

Exemplul nostru de mai jos prezintă nuanțarea Uleiului rezistent, fără solvenți, de 375 ml cu 75 g de pigment Umbra maro-negru.

Amestecarea pigmentilor in ulei si ceara KREIDEZEIT / colorarea uleiurilor Kreidezeit
1. se toarnă o parte din ulei într-un recipient mic și se adaugă toată cantitatea necesară de pigment.
Amestecarea pigmentilor in ulei si ceara KREIDEZEIT / colorarea uleiurilor Kreidezeit
2. se amestecă pigmentul cu ajutorul unui băț de amestecat. Rezultatul trebuie să fie o masă vâscoasă.
Amestecarea pigmentilor in ulei si ceara KREIDEZEIT / colorarea uleiurilor Kreidezeit
3. se amestecă riguros, pentru a obține o consistență uniformă.
Amestecarea pigmentilor in ulei si ceara KREIDEZEIT / colorarea uleiurilor Kreidezeit
4. se adaugă amestecul la toată cantitatea de ulei.
5. se amestecă din nou
Amestecarea pigmentilor in ulei si ceara KREIDEZEIT / colorarea uleiurilor Kreidezeit
6. Uleiul rezistent este puternic pigmentat, deoarece o parte din pigmenți se șterg atunci când se șterge excesul de ulei de pe suprafața. Se pot folosi concentrații mai mici de pigment doar în interior. Pentru utilizarea la exterior, este necesar un conținut minim de pigment pentru protecția UV. A se consulta fișa tehnică a fiecărui produs.
7. se lasă uleiul să fie absorbit timp de cel puțin 20 de minute. Apoi se șterge uleiul neabsorbit (excesul) cu o cârpă care nu lasă scame.
8. Pentru a obține un aspect frumos, am periat lemnul înainte de aplicare. Un finisaj uniform este obținut prin aplicarea unui al doilea strat subțire de ulei, care este, de asemenea, șters cu o cârpă la final.

Informațiile descrise se bazează pe cea mai recentă experiență disponibilă. Din cauza metodelor de prelucrare și a influențelor de mediu, precum și a naturii diferite a substraturilor, trebuie exclusă valabilitatea juridică generală a recomandărilor individuale. Înainte de aplicare, produsul trebuie să fie testat de către aplicator pentru a se verifica dacă este adecvat pentru utilizarea prevăzută (strat de testare).

Textele își pierd valabilitatea în cazul unor noi ediții sau al unor modificări ale produsului.