0745 071 724

office@naturalpaint.ro

Izolare case

5 motive să alegi izolația din fibră de lemn GUTEX

Dacă am face un sondaj printre cei care ne urmăresc, probabil că primul motiv pentru care ar alege să-și izoleze casa cu fibră de lemn ar fi pentru că este naturală. Și este un motiv bun. Dar nu este singurul! De multe ori suntem dispuși să acceptăm un produs cu o rezistență scăzută doar să fie natural. Nu este cazul panourilor izolatoare Gutex. Pe lângă avantajul dat de fibra naturală, aceste materiale au proprietăți izolatoare foarte bune, comparabile sau chiar mai bune decât multe alte materiale folosite frecvent. Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi izolația naturală Gutex:

1. Izolație termică foarte bună, atât iarna cât și vara

Izolația din fibră de lemn Gutex oferă o protecție excelentă împotriva frigului în timpul iernii datorită conductivității termice scăzute, care încetinește drastic evacuarea aerului cald și răcirea zonelor de locuit interioare. Aceeași conductivitate redusă oprește intrarea aerului cald în interiorul locuinței în timpul verii păstrând o atmosferă plăcută și răcoroasă. In ambele cazuri rezultatul se vede la facturi a căror valoare scade simțitor.

Lemnul are cea mai mare capacitate de stocare a căldurii dintre toate materialele de construcție. Această proprietate este utilizată pentru a proteja interiorul de căldură în timpul verii. Izolația exterioară stochează căldura și o eliberează cu întârziere ceea ce face ca în interiorul casei să fie plăcut și confortabil întotdeauna. Testelor au arătat că, la o clădire izolată cu Gutex Thermosafe de 180 mm grosime, timpul de întârziere este de 10 ore.

2. Realizează un strat continuu de izolare la exterior cu rezistență foarte bună la ploaie și vânt

Plăcile Gutex folosite la izolarea exterioară a clădirilor au sistemul nut și feder ceea ce face instalarea foarte rapidă și fără pierderi de material. În urma instalării stratul izolator este continuu, fără breșe care ar putea duce la pierderi de căldură. De asemenea, îmbinarea perfectă asigură o foarte bună protecție la vânt.

Plăcile folosite la exterior sunt tratate pentru a avea rezistență foarte bună la apă. Tratarea lor cu parafină (0,5% conținut de parafină) are acțiune hidrofobă și astfel izolația are un comportament foarte bun la intemperii. În afară de etanșarea la ploaie, plăcile Gutex recomandate pentru izolarea acoperișului sunt rezistente și la grindină severă, fapt confirmat de instituții de specialitate independente.

3. Funcționează ca o barieră de vapori

Plăcile din fibră de lemn funcționează ca o barieră de vapori. Ele permit trecerea vaporilor de apă prevenind astfel formarea condensului. Este o proprietate foarte importantă pentru că permite ieșirea eventualei umidități rămasă în elementele construcției, împiedicând astfel apariția mucegaiului. Proprietatea este foarte utilă în cazul caselor pe structură de lemn. Permițând umidității să iasă, elementele din lemn ce formează peretele vor continua să fie sigure și rezistente, fără risc de mucegai și putrezire.

O altă proprietate importantă a fibrelor de lemn este capacitatea de a reține umiditate până la 15% din greutatea lor fără să piardă capacitatea de izolare. Umiditate este apoi eliberată când aerul este foarte uscat, contribuind astfel la păstrarea unui mediu sănătos și plăcut.

4.Bun izolator acustic

Pentru a ne simți foarte confortabil în casă avem nevoie și de liniște. De aceea, o izolare acustică eficientă este vitală. Elementele de construcție trebuie să atenueze transmisia zgomotului provenit, atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirilor. Densitatea mare a plăcilor Gutex, rigiditate scăzută și porozitate lor ridicată sunt atributele necesare unei izolări fonice eficiente împotriva zgomotului interior și exterior. Fibra de lemn poate diminua efectiv nu doar sunetele transmise prin aer din trafic sau muzica puternică, ci și impactul acustic cauzat de echipamente de construcție sau de pași. Atunci când sunt instalate corect, plăcile Gutex pot reduce nivelul de sunet cu 50 dB. Fibra de lemn este o barieră fonică mai eficientă decât spuma, vata minerală sau fibra de sticlă datorită densității sale mai mari și a porozității.

5. Rezistență foarte bună la foc

Panourile din fibră de lemn Gutex au o rezistență la foc de 90 minute. Pare greu de crezut, dar aceste panouri nici măcar nu se încălzesc pe partea opusă flăcării în 15 minute, în timp ce polistirenul expandat arde în primele 2 minute de la contactul direct cu flacăra. Puteți urmări mai jos testul comparativ făcut la workshop-ul de la Cisnădioara.

Dacă la toate cele de mai sus adăugam că lemnul este un material natural, regenerabil, total reciclabil și cu un impact pozitiv asupra mediului, cu siguranță veți ajunge la concluzia că alegerea panourilor din fibră de lemn Gutex pentru izolarea casei este una foarte bună.

Lasă un comentariu