Furnizori / Sfaturi si povesti

Furnizori de top: Kreidezeit Naturfarben (Germania)

Sehlem, Germania. Situat dincolo de marile fluxuri de capital, de date şi circulaţie, un sat la mai bine de 20 km de Hildesheim, cu o stradă principala de-alungul căreia sunt plantaţi copaci, deasupra cărora zboară păsări mari, şi la capătul localităţii un grup mic de clădiri plate, care pe vremuri a fost o fabrică de cherestea, fiind astăzi sediul firmei Kreidezeit.

Aici, un număr de 30 de angajaţi fabrică şi distribuie produse din materii prime naturale: vopsele pentru pereţi, uleiuri și ceară, tencuială marocană Tadelakt pe bază de calcar şi o serie de produse pentru zugrăveli, toate din ingrediente naturale și susteneabile.

Firma a fost fondată în 1986 de către Gert Ziesemann:  Iniţial nici nu vroiam să vând vopsea, ci doar să lansez o reţetă pentru vopsea naturală. Din brânză de vaci, borax şi cretă se poate face o vopsea bună pentru pereţi, fără a produce acid diluat, despre care se vorbea mult în anii ´80 în legătură cu mediul înconjurător. Însă oamenii nu au vrut reţete, ci vopsele. Aşa că am început să le produc, mai întâi singur, apoi m-a ajutat un om, apoi doi, şi aşa mai departe.”

Ziesemann s-a retrans in anul 2019, conducerea firmei fiind preluata de fiicele sale Lea Hangkofer și Jule Ziesemann. Ele continuă să conducă compania după principiul: „Nu producem nimic ceea ce nu putem produce într-un mod ecologic!”
„Suntem convinși că valorile noastre de a fi conștienți fata de natură și de mediu și că produsele noastre sunt făcute exclusiv din materii prime regenerabile, sunt importante si pentru noile generatii!

Leave a Comment